Eğitim ve Rehberlik

Eğitim

"Çocuk oyunla büyür" ilkesinden yola çıkarak öğrencilerimizi eğlendirerek akılda kalıcı eğitimler veriyoruz.
Eğlenceli eğitimlerimizin yanı sıra dans,müzik gibi çeşitli sosyal aktiviteler ile de verdiğimiz çocuklarımızın sosyalleşmesini destekliyoruz.
Minik beyinlerin maksimum çalışmasını bu sürece inanmalarını sağlayarak geliştiririz. Beyin yapısı kas yapısı gibidir kullandıkça güçlenir. Bu gerçekler ışığında, öğrenme stilleri olan; işitsel, görsel ve dokunsal alan da aktif rol alarak eğitim sürecini oluşturur.

Başlıca eğitimlerimiz şöyledir:

  • Montesorri Eğitimi
  • Robotik Kodlama
  • Yüzme Eğitimi
  • Binicilik Eğitimi (seçmeli)
  • Satranç
  • Pedagojik Eğitim Desteği
  • İngilizce
  • Fransızca
  • Milli Manevi Değerler Eğitimi
  • Ebeveyinli İnteraktif Eğitim Modülü
  • Drama Sanatsal Faaliyetler

Montessori Eğitim Sistemi Nedir?

1900’lerin başlarında Roma’da Dr. Maria Montessori tarafından geliştirilen bu yaklaşımın merkezinde çocuk vardır ve öğretmen çevreyi hazırlamak ve çocuğun çevresi ile etkileşime geçmesinden sorumludur. Montessori yaklaşımı akademik gelişimi desteklemekle birlikte, çocukların kendilerine özgü birey olduklarına ve kendi kapasiteleri doğrultusunda öğrendiklerine de odaklanmaktadır. Ayrıca, özgüven, inisiyatif, konsantrasyon, düzenlilik, ne istediğini bilme, bağımsızlık, başkalarına olan saygıyı geliştirme bu yaklaşımı nitelemektedir.

Montessori eğitiminin uygulandığı sınıflar, belirli yaş gruplarına ait çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış ortamlardır. Dr. Maria Montessori, bu tür bir sınıftaki deneysel öğrenmenin dil, matematik, fen, müzik, sosyal etkileşimler ve başka birçok şey üzerine daha derin bir anlayışa yol açtığını keşfetti.

Montessori yönteminin uygulandığı sınıflarda her bir materyal, çocuğun doğal ilgi alanları ile mevcut aktiviteler arasında bir uyumluluk yaratarak, çocuk gelişiminin farklı yönlerini destekler. Çocuklar, kendi deneyimleriyle ve kendi hızlarında öğrenebilirler. Montessori eğitiminde, tüm insanlarda varolan doğal meraklarını her an giderme özgürlüğüne sahip olan çocuklar, bu sayede ömür boyu sürecek öğrenme deneyimleri için sağlam bir temel oluşturabilirler.

Montessori eğitimi ortamları, çocukların öğrenimini doğumdan ortaokula kadar destekler.

Montessori:

Çocukların kendi yönettikleri etkinlikleri, yaşayarak öğrenmeyi ve işbirliğine dayalı oyunu temel alan bir eğitim sistemidir. Çocuklar, Montessori eğitiminde, kendi öğrenimleri için yaratıcı seçimler yaparken, sınıf ve öğretmen ise yaşlarına uygun faaliyetler sunarak süreci yönlendirir. Dünyaya dair bilgiler keşfetmek ve kendi potansiyellerini geliştirmek için, çocuklar hem bireysel hem de gruplar halinde çalışırlar.

Sunduğumuz Başlıca Hizmetler:
  • Yemek

Yemekhanemizde tüm öğrencilerimize aynı anda yemek yeme imkanı sağlıyoruz.

  • Servis

Servis taşımacılığımız ile Bursa'nın her noktasına güvenli bir şekilde hizmet veriyoruz.

  • Güvenlik

Okulumuz resmi prosedürlere uygun ve güvenliğe önem vererek dizayn edilmiştir.

  • Sağlık

Öğrencilerimiz düzenli aralıklarla doktor kontrolünden geçirilmektedir.

 

Rehberlik

Veli Görüşmeleri:

Psikoloğumuz bireysel veli görüşmelerinde çocuklarımızın sosyal ve duygusal gelişimi, bilişsel becerileri, dil becerileri, psikomotor gelişimi, arkadaş ilişkileri, destek alması gereken alanlar ve bu alanlar hakkında yapılabilecekler hakkında velilerimize bilgi verir. Görüşmek isteyen velilerimiz okulumuzu arayarak, mesai saatleri içinde randevu alabilmektedirler.

Aile Danışmanlığı:

Öğrencilerimizin anne ve babalarının talepleri üzerine zorlandıkları ve ya problem yaşadıkları konularda ailelerimize psikolojik danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Makaleler:

Her ay hazırlanan sınıf bültenleriyle birlikte, psikoloğumuz, velilerin ihtiyacına göre hazırladığı çocuk psikolojisi ile ilgili yazılarla velilerimizi desteklemektedir.

Seminerler:

Sene içerisinde belirli dönemlerde ailelerin ihtiyacına göre bazı konular belirlenmekte ve bu konular hakkında okul psikoloğumuz ve dışarıdan gelen uzmanlar tarafından seminerler düzenlenmektedir.

Öğretmen Paylaşımları:

Her çocuk hakkında sınıf öğretmeni ile ayrı ayrı değerlendirmeler yapılarak çocukların sınıf içerisindeki durum ve davranışları değerlendirilmektedir. Öğretmenler çocukların gelişim özellikleri konusunda yazılı ve sözlü olarak bilgilendirilmekte ve olumsuz davranışlar karşısında nasıl davranmaları gerektiği konusunda öğretmenlere önerilerde bulunulmaktadır.

Çocukları Değerlendirme Çalışmaları:

Psikoloğumuz, çocuklarımızın aile yapılarını, kişilik yapılarını, ilgi ve yeteneklerini, arkadaşları ile olan ilişkilerini, öğretmenler ile olan ilişkilerini, oyunlarda aldıkları rolleri, çizdikleri resimleri, yapmış olduğu gözlemleri, bireysel öğrenci görüşmeleri ve bireysel veli görüşmeleri ile birlikte değerlendirerek sonuçları ailelerle paylaşmakta ve gerektiğinde gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır.

Çocukların gelişim özellikleri psikoloğumuz ve sınıf öğretmenleri tarafından gözlemlenmekte ve velilerimize gelişim gözlem formu olarak yıl sonunda yollanmaktadır. Gelişim formlarının bir örneği de okulumuzda her öğrenci için hazırlanan gelişim dosyalarında bulunmaktadır. Gelişim gözlem formunu sınıf öğretmenleri ve okul psikoloğumuz birlikte doldurmaktadırlar. Bu sayede hem velilerimiz hem psikoloğumuz hem de öğretmenlerimiz çocukların gelişimlerini bu formlar sayesinde takip edebilmektedirler.

Ayrıca; Psikoloğumuz yapmış olduğu gözlemler, çalışmalar ve öğretmenlerden aldığı geribildirimler sonucunda davranış ve uyum sorunu yaşayan öğrencilerimizi belirlemekte ve öğrencilerin velilerini konu hakkında bilgilendirmektedir. Gözlemlenen davranış ve uyum problemi hakkında veli, öğretmen ve psikolog işbirliği içerisinde bir strateji belirleyerek, stratejiye uygun bir programla öğrenci takip edilmektedir.